Valpkurs och liten "collieträff"

2010-01-19 @ 11:24:24

Igår var det valpkurs.
Jag fick gå tidigare från jobbet så jag hann gå på den :) Vi tränade stanna i fart, vilket är väldigt bra att kunna, så det ska vi träna på. Och träna mycket inkallning så hon blir super bra på det. Det finns vissa störningsmoment kvar ännu då Nelly inte riktigt lyssnar på inkallningen, men hon är duktig ändå, vi behöver bara träna mer, sen ska vi fortsätta träna på stanna i fart. Hon var duktig igår då vi provade på det - så det blir roligt.


Idag har vi haft en liten collieträff med Guldus :) Det var roligt. han hade ju vuxit så mycket sen sist, snygg killen. Nelly och Guldus busade mycket, och han blev lite "kär" och försökte så gott han kunde att göra barnförbjudna saker, haha! Men Nelly var duktig och sa åt honom då han blev för jobbig!

Det är så roligt när de får busa med samma ras, eftersom de busar på samma sätt då, sen är det roligt att se hur lika de är i beteende, att dem gör samma saker :) Det får vi göra fler gånger. Men vi ses i alla fall på utställningen i Jokkmokk i februari - då Guldus får gå sin första officiella! Vi håller tummarna!

Jag tog med kameran för ett försök att få några fina bilder vilket inte är det lättast då de springer runt så mycket, men några blev det i alla fall, även om nån är lite suddig, de förstod inte att de skulle "frysa till" just när jag tog kort, haha.


Mycket brottandes och bitandes.


lite spring och ännu mer brottning.


En "farlig" Nelly visar tänderna då hon blev lite less, och vad gör Guldus på sista bilden?, ser lite mysigt ut, Nelly agerar kudde.




När vi kom in efter lite mer än en timme så la sig Nelly på en gång och vila, vilket hon ännu gör.
Senare idag ska hon och ta rabiesspruta. Hoppas att det går bra. Förberedelser så hon får åka till Danmark i sommar :)

Hemma hos Nelly

2010-01-17 @ 14:24:46


Frolic och "godispinnar" är gott gott. Igår hade jag godisgömma i vardagsrummet så Nelly fick nosa upp godisarna - hon är så duktig och hittar dom snabbt :)



Bästast korgen som innehåller alla leksaker - tror jag ska lära Nelly att lägga dit dom också och inte bara dra ut dom ur korgen, haha! Mysigaste sängen tycker hon också om :)



Imorn är det valpkurs - men jag jobbar så om jag inte kan gå tidigare så blir det bara husse och nelly som får gå.


Ute, ute, ute.

2010-01-17 @ 14:20:40

Så skönt att vara ute när den värsta kylan äntligen försvann.
I veckan tog jag med mig kameran ut på promenad.



Promenad på isen med favoriterna - Bruno & Viggo och matte Evelina så klart :)


Nelly nerbäddad i snön :)

Nya året i bilder

2010-01-17 @ 13:44:46

jag haft fullt upp och inte uppdaterat så bra här så tänkte jag lägga upp lite bilder från januari.. lite smått och gott som vi pysslat med.



Promenad runt udden i den hemska kylan - Men Nelly är glad ändå och springer i snön. Men det är lite jobbigt då snön fastnar under tassarna.


Och efter långpromenader måste man vila ut i soffan :)






Godis är gott!!!


Nelly fick ett SUPER ben att gnaga på när jag tentaopluggade - det var mycket uppskattat! :)



100112 - nytt år, valpkurs och annat

2010-01-12 @ 23:55:51

Har inte hunnit med att uppdatera här alls, varit full rulle.
Nytt år och lillan har vuxit - fyrverkerierna på nyår klarade hon av galant också, det var skönt.

Igår var Nellys "jullov" slut och valpkursen fortsatte. Det var roligt att träffa alla kompisarna igen, och dom fick busa av sig då vi var kalara. Det som tränades var ligga "rätt" och att stanna kvar i komandot + lite annat. Behöver träna på det så det var bra att gå igenom och få lite tips.

Nästa vecka blir det att träna stanna i fart - det längtar vi efter! Perfekt att få till det när Nelly får sina tokrus ibland då något INTRESSANT dyker upp :)

Annars har vi bara mått gott, tränat lite och varit ute mycket - trots att det blev lite snabbare promenader under den hemska kylan som varade ett tag. Men nu äntligen har det vänt och om det inte vore för att jag har tentot skulle jag nog vara ute hela dagarna med Nelly.

Idag hamnade vi i alla fall i tidningen (NSD) på bild med Evelina och hennes grabbar Viggo och Bruno. Vi var på promenad på isen och dom hade "smygfotat oss" haha. Alltid roligt. Var på en trevlig kvällspromenad ikväll också med Evelina och grabbarna, Nelly och Bruno hade tokrus och sprang långt och fort - så roligt att se Bruno nu när det blivit varmare och han slipper frysa så mycket :)



Nu ska jag och Nelly fortsätta vårt soffmys!

RSS 2.0