Kennelvecka med MH

2010-07-20 @ 18:22:23
Hela förra veckan har Brudholmens haft kennelträff och MH(mentalbeskrivning) för kaffekullen. Det var mycket roliga aktiviteter planerade under veckan, men otur som jag har så jobbade jag hela veckan och kunde inte ta ledigt hela veckan! :( Så är det när man är sommarvikarie. Alla Nellys kullsyskon var där och hann träffa allihop på tisdagen i alla fall då kaffekullen gick MH. Alla var jätte fina!

När vi kom till Brukshundsklubben i Kalix på tisdag eftermiddag så hade några hundar redan gått sitt MH, men vi hann följa med och se när Nova och Nemi gick sina så jag fick se hur det hela går till. Nelly var sist ut och resultatet var väl medel. Mycket bra på vissa saker och sämre på andra. Men det var en rolig upplevelse.

Synd bara på det som gick dåligt, plötsliga skrämselmomenten, då hon hade stannat några meter bakom mig och tittat på mig och väntat på att jag skulle säga att det var OK men eftersom jag inte fick säga något eller se på henne så hann hon springa iväg och löste det inte själv. Även skotten, som jag trodde skulle gå bra, gick dåligt. Mycket av det berodde mes troligt på hela upplevelsen hon då nyss varit med om med skrämsel momenten, men så kan det vara. Förhoppningsvis så får vi bättre meriten genom tälan i buks och sedan kanske också MT(mentaltest).

Men det gick ju bra för henne också, då det gällde lek och den sociala biten fick hon bra poäng. :) Så det slutade med ett medelbetyg kan man säga.


100711 Internationell utställning Gällivare

2010-07-20 @ 18:08:30
Förra helgen inledes Brudholmens Kennelvecka med utställning i Gällivare. Maria och Jari ställde Zenna och Zoya, syster Nova från Piteå ställdes och brorsan Enzo och pappa Blacky, som Linda äger (Leaftribe kennel) Förutom det så ställde vi även uppfödargrupp och avelsgrupp.


Det gick bra för gruppen och resultaten för alla blev:

Zoya (KORAD TJH(FM) NO FI UCH Privat's Wedding Gift): CERT, CACIB, BIR, SVENSK CHAMPION och därmed NORDISK CHAMPION! Jätte grattis! Zoya är en riktig superhund!
Zenna (Brudholmens Black Forza): 1 kvalitet, 1 i klassen med ck
Nelly (Brudholmens Black Zuprema): 1 kvalitet, 2 i klassen med ck
Nova (Brudholmens Black Pasion Colombia): 1 kvalitet, 3 i klassen med hp
Enzo (Brudholmens Black Intenzo): 1 kvalitet, 2 i klassen med ck, 4 bästa hane
Blacky (Leaftribe Old Black Joe): CERT, CACIB, BIM
Avelsklass Zoya: BIR, BIS-3
Uppfödargrupp: BIR, BIS-R


Det var roligt med så många från kullen som ställde och att få träffa pappa Blacky och brorsan Enzo. Mycket snygga allihopa. Och att Zoya blev nordisk champion var super roligt! :)

Nelly var ganska livlig och tokig då vi kom, efter att ha åkt bil så länge men det gick bra när det var dags för ringen skötte  hon sig jätte bra. Stod fint och gick fint runt, bara en liten "galopp" då vi gick för bästa tik. Och en till rosa rosett fick vi med oss hem! :)

Nellys kritik: Nice expression with very nice ears. Elegant neck. Good topline and ribage. Well-placed tail. Correct angulation and movemnet.

Bra kritik, bara positiva saker så det är vi nöjd med. Nelly hade ju trots allt tappat halva sin päls och såg lite lustig ut :) Hon hade kvar massa hår på bakdelen men tappat det mesta på mitten så hon fick väldigt kvinnliga former, haha!


Uppdaterar med bilder då jag får sen.

Världsutställning Danmark

2010-07-19 @ 00:04:41
Måste ju även rapportera hur det gick för Nelly nere i Danmark på världsutsställningen! Och det gick riktigt bra, så stolt över min tjej!

Dansk colliespecial fick alla trefärgade tjejerna, Nelly, Zenna, Zmila och Zoya EXC (Excellent = 1a med CK om jag nu fattat rätt) Och Nelly placerade sig 5:a i sin klass.

World Dog Show - Nelly EXC och 4a i sin klass av ca 30 hundar tror jag det var. Så jag har med andra ord den FJÄRDE BÄSTA COLLIE JUNIORTIKEN i världen!!! :) Lite stolt! Hon kan när det gäller minsann. Även Zoya fick EXC på världsutställningen.

Denna gång var det Nellys tur att slå syrran Zenna, dom turas om det är bra! :) Man måste ju dela med sig.



Nellys rosetter, den gröna från dansk colliespecial, och lila världsutställningen



Tack igen Maria och Jari för att ni ville ta med Nelly på resan! :)


kommer bilder från utställningarna snart...

100625-27 Midsommarhelgen

2010-07-18 @ 23:03:08
Har varit väldigt dålig på att uppdatera senaste tiden här på bloggen, har haft alldeles för mycket att göra. Men nu kommer lite uppdatering över vad vi gjort den senaste tiden.

Midsommarhelgen var Nelly fortfarande med Maria och Jari på Danmarksresa. Jag hade tagt över Zaga som Hanna och Janne var hundvakt åt eftersom hon började löpa och det blev lite jobbigt för guldus. På fredagen åkte Jag och Zaga båt ut i skärgården till stugan med familj och vänner för att fira midsommar. Hon tyckte det var lite läskigt att åka båt, men trivdes ute på ön där hon fick springa fritt.



Zaga i båten



Zaga på stranden



Mat, mat mat!



Midsommarstången



När Zaga inte sprang runt och kollade vad alla gjorde så vilade hon lite :)



Vi gick och hade det mysigt på klipporna - Linda, Crille, Evelina och Zaga



Elina och Alfons



Söt Zaga på klipporna i kvällssolen!


På lördagen åkte vi till hamnen för att byta hund, då kom Maria och Jari med Nelly!! Då var jag glad, hade saknat min lill tjej så mycket. Vi åkte tillbaka till stugan och inte heller Nelly tyckte om att åka båt, hon försökte till och med rymma och hoppa ur båten innan vi kom iväg. Men ute på ön trivdes även hon super bra. Det fanns mycket att nosa på och många att hålla koll på. Och bada bada bada. Nelly gick och badade nästan hela tiden. :)



Nybadad Nelly. Hennes favorit ställe var stranden och vattnet :)



Vi tog en promenad på ön. Elise, Elina och Evelina. Nelly och Alfons hade mycket att nosa på.



Nelly mår gott!!



Vi passade på att sola lite på bryggan då vädret var fint. Utsikten från bryggan med en Nelly som tittar fram mellan stenarna :) Och så kom en nybadad blöt Nellyt och ville vara go med oss sen!



Nelly hade fullt upp hela tiden med att hålla koll på alla, nosa runt i skogen och bada. Till slut fick jag sätta fast henne på bryggan med oss så att hon kunde vila lite. Och det gjorde hon men inte utan att kämpa emot tröttheten. Så söt lill stumpan!



Mys på bryggan. Christoffer och Evelina. Elina och Jimmy.



Badtokiga Nelly fick badförbud sent på kvällen då jag inte ville sova med en blöt hund, så hon fick sitta i långt koppel/rep men det tyckte hon inte om och försökte bryta sig loss, haha! Jag tyckte hon var så rolig så hon fick komma loss igen, vilket slutade med ett sista kvällsdopp!



Grillmästarna Minna och Linda :) Och Linda visar hur man ska dricka vin, med "grillvantarna"



Alfons "snofla" låg inbäddad i några! filtar då vi satt i en stuga på kvällen och hade trevligt. Nelly behövde inte svepas in i filtar, det räckte med hennes päls :)


Det var en super härlig helg och jag och nelly ska försöka att åka dit snart igen.

RSS 2.0