Veckan som gått

2010-02-28 @ 22:42:18


Det har ju varit såå kallt och tråkigt senaste veckan så det har inte blitivt så många långa promenader, då Nelly bara fryser om tassarna. Har försökt aktivera Nelly inne istället med lite godisgömma och diverse saker.

Men lite promenader har det ju ändå blivit, har blivit mycket bus ute istället så att hon fått bli trött ändå. Och självklart har vi varit ute med grabbarna viggo och bruno, men lilla bruno tycker verkligen inte om kylan även om han har sin overal på sig och vill bara springa hem.

Men nu i helgen så vände det ju ÄNTLIGEN och blev lite varmare! Igår var jag och Nelly på promenad med Elina och hennes Alfons (dvärgschnauzer) och en hundtjej vid namn Troja. Lånade även med mig Viggo så det blev en fyrhundspromenad på isen, Gick till gråsjälören och blev ute en och en halv timme, det var skönt. Hundarna hade roligt, men Viggo var väldigt intresserad av Troja som fick ryta till åt honom. Inte lätt att vara en söt hundtjej!


Hittade några bilder från i tisdags då både jag och Peter trotsade kylan för promenad på isen med Nelly.


Husse Peter och Nelly. Dragkamp, det bästa som finns enligt Nelly!



Nelly springer i full fart efter att ha hämtat leksaken!



Träffade en leksugen vovve, så dom fick springa av sig och busa - roligt!


Collieduon

2010-02-21 @ 20:18:37

Har funkat jätte bra med Viggo här idag - han har varit så duktig! När vi är ute har han lyssnat bra på mig och Nelly har trivts med sällskap av en annan hund här hemma. Vi har hunnit med några promenader och Viggo har till och med BUSAT lite med Nelly! Något som han inte brukar göra, även fast det inte varade jätte länge. Vi har nyss kommit in från en väldigt blåsig promenad och Viggo har slocknat på golvet och Nelly i soffan bredvid mig. Sötnosarna!



Nelly ute på den hala isen och jagar snöbollar.




Nelly ligger och Viggo sitter fint för att få lite gott! Och sen sitter dom så sött tillsammans. Jag har torkat blodpudding idag och det tyckte dom mycket om.




Collieduon tar det lugnt efter promenad idag. Och hur söta är dom inte när dom ligger tätt med ryggarna mot varandra.



Nu ska vi fortsätta att ta det lugnt och invänta Viggos matte Evelina.

Hundvakt

2010-02-21 @ 12:03:19

Idag är jag hundvakt åt Viggo, så det är två collies hemma hos oss nu. Dom ligger just nu bredvid varandra på golvet. Tror Nelly tycker det är roligt med sällskap. 

Började dagen med en promenad med Nelly och Viggo på isen. Lånade Evelinas dubbelkoppel så det skulle vara lättare, men har inte riktigt fått grepp på det ännu, ser så lätt ut när Evelina använder det - men dom gick ändå mest lösa så det gick ju bra. 

Vi träffade en Finsk lapphunds tjej på vägen hem som Nelly fick busa med, dom funkade jätte bra ihop och hade hur roligt som helst.



Dubbelkopplade Viggo och Nelly :)


100220

2010-02-20 @ 18:19:17
Varit ganska lugnt senaste dagarna, promenader och bus som vanligt. Men inte det roligaste i den här kylan så har inte blivit några jätte långa promenader som vi brukar gå.

Igår var jag och Nelly en sväng till Kalix och sen i Jämtön hos min pappa. Hans hund Ozzy blev jätte glad då vi kom och dom sprang runt som tokar ute och jagade varandra.

Idag har vi tagit det ganska lugnt, promenader och bus och så har Nelly fått ett märgben att tugga på - MYCKET uppskattat! Pappa hade flera i frysen så vi tog hem två. Varit på promenad med Evelina och grabbarna för ett tag sen - alltid lika roligt!



Jag och hundgänget som är sugna på godis! Hur söt är inte Bruno i sin overall?




Viggo fick fnatt och blev alldeles busig. Dragkamp med Nelly! :)


Trevlig kväll!

100216

2010-02-16 @ 22:20:45

Idag blev det ännu en riktigt lång promenad på isen - bäst att passa på medan vädret är så bra! Och både Nelly och jag får bra med motion och roligt har vi också. Idag så blev inte skridskoåkarna utskällda av Nelly, men hon tittade lite snett på dom - helt ok är det inte det dom gör tycker hon, haha!

Vi träffade en ny hund idag också - en ettårig australian shepard kille. Han var full med bus och dom hade roligt tillsammans, det är alltid så roligt när vi träffar nya hundar, bra social träning för Nelly. Och hon har blivit så duktig på att komma så fort jag ropar, mitt i lek till och med. Super bra! Dock ville hon inte komma när hon hittade smaskiga saker i snön, men det kommer väl så småningom det också med lite mer träning.

Vi har varit och haft lite TVmys uppe hos Evelina och grabbarna (Bruno och Viggo) ikväll, dom hade MÅNGA goda ben att tugga på - allt är ju mycket godare hos någon annan. Fast Bruno ville ha alla ben som Nelly tuggade på och var beredd att sno dom så fort hon släppte dom. Avslutade kvällen med en promenad allihopa!




Bus, bus! Dom var ju så fina tillsammans då dom har samma färger, fast olika täckning.



Bästaste leksaken var med på promenaden. Nelly fick kämpa lite för att få tag i den, det var svårare än det ser ut på bilden. Sen tyckte hon nog att jag var lite jobbig som skulle ta kort. "kom och lek med mig nu matte!" :)




Lilla snömonstret.



Nu ska jag göra som Nelly och krypa upp i soffan och ta det lugnt.

Sov gott!

Tokiga hundar

2010-02-15 @ 17:03:25

Nyss inkommen från en prommis med Bruno och Viggo - dom är ju för lustiga denna lilla trio. Dom har ju utvecklat sina små ritualer eftersom vi går så ofta tilsammans.

Evelina har för inte så länge sig inskaffat sig ett löpar/duo koppel som till sina hundar, och då vi närmar oss hem så brukar åtminstone Bruno vara kopplat, Nelly och Viggo tar tag i kopplet och drar hit och dit, stackars lilla Bruno flyger ju runt som en vante - men oj så roligt vi har åt dom! Försökta ta några kort på detta men hade bara mobilen med mig (med en väldigt dålig kamera) men det kanske syns lite va jag menar åtminstone. :)

kan tillägga att det inte alltid går så här vilt till, Evelina bruka ju ändå kunna gå framåt, men idag var dom extra tokiga! Haha




En tur på isbanan i solskenet

2010-02-15 @ 11:48:51

Dagen har börjat bra idag, med en lång promenad på isbanan som går mellan hamnarna. Jag och Nelly var ute i en och en halv timme, mycket skönt i det här vädret.

Är så stolt över henne idag också - hon är så duktig, kommer direkt på inkallning, håller sig i närheten hela tiden, stannar och väntar spontant, går fot hur bra som helst och även då vi mötte andra hundar! Det enda hon gjorde som var så roligt, när det kom någon och åkte skridskor så skällde hon ut dom lite, på ett såntdär sätt som alla collies gör. Men det blev bättre och bättre ju fler som åkte förbi. Inte lätt att veta vad dom gör för knasigheter när hon inte sett det förut. Det är alltid lika roligt när hon får se nya saker. Sen att gå upp för metalrampen från isen tyckte inte Nelly var det roligaste, men gick med lite hjälp. Hon fick ju öva när vi var på kvällspromenad igår med Bruno och Viggo, så idag var det förbättring.

Tog lite bilder på sötnosen då det var så fint väder!


Just kommit ner på isbanan och Nelly sitter och spanar lite som vanligt, man måste ju ha koll på vad som händer runt omkring. :)



Springa runt och nosa lite gör till det vanliga, och så lite spring och bus. Och spana spana.



Här är ju Nelly bara för söt, eller hur? ;) Och sitta fint för matte det kan hon bra, det finns ju en chans att man kan få något smaskigt godis, och det tycker hon om - mycket. Gottegrisen.



Framme i Norra hamnen.



Nu ska vi fortsätta vår dag. Nelly med att sova lite :)

Vi ses!

En underbar dag

2010-02-14 @ 23:58:19

Alla hjärtans dag - och vilken underbar dag vi har haft, jag, Nelly och husse Peter, kunde inte varit bättre. Vi startade tidigt och gick och handlade matsäck innan vi började vår tur på isen i det strålande vädret! Hamburgare till mig och Peter och grillkorv till Nelly.



Som vanligt det första Nelly gör när hon kommer ut, spring i djupsnön och leka grävling. Åhh titta på det fina vädret, helt underbart!



Det kom en liten rymmling springandes till oss under vår tur. En snygg 10 månaders dalmatin kille som hette Ozzy. Titta hur söta dom är när dom står med nosarna mot varandra. En liten nos puss :)



Och självklart blev det bus..



Nelly trivdes som fisken i vattnet ute på isen, sprang runt, nosade upp spår och busade med oss :)



Framma på Gråsjälören, efter vår långa omväg :) Det ligger ju bara ca 20 minuter rakt ut från oss annars, men vi gick längre sväng dit.



Lite vila i vår "eldgrop" när husse fixar eld så vi kan göra lite mat.



Jag och Nelly myser i solen.



Och så bus så klart, dragkamp. Nelly drog ju till och med omkull mig - starkare än hon ser ut lill tjejen!



Det blev en lång dag ute, vi var ute lite mer än 3 timmar och det märktes när vi kom in, alla var helt slut och det blev soffmys och vi somande hela högen! Haha - slagna hjältar.

Nelly var hur duktig som helst idag - det märks att min träning med henne har fungerat. Även idag då det var så mycket sörningar - mycket folk och hundar ute. Och det är ju andra hundar som är den absolut största sörningen. Men Nelly gick så fint med oss. utan koppel och kom så fort vi ropade på henne. Jag är en mycket stolt matte. :)

Så skönt nu när det blivit varmare och finare väder, nu kommer det bli många turer ut till gråsjälören. Och dom har ÄNTLIGEN gjort klart isbanan ändå till oss, så nu kan vi gå runt, hamn till hamn ute på isen, utan att behöva plumsa i snön och bli så blöta.  

Hoppas på fint väder imorn också - blir lång promenad på isen!


Ha det bra!

Kramar från oss!

Utställning Jokkmokk

2010-02-13 @ 23:58:40

Idag har jag och Nelly varit i Jokkmokk på utställning med Maria och hennes tjejer Zenna (Nellys syster), Zaga och Zelda. Zenna ställdes inte ut idag, utan var med som sällskap. Det var många collies som ställdes ut, det var roligt att se alla - flera vackra hundar och Guldus var också där.

Nelly skötte sig mycket bra, även om hon var lite ofokuserad i början då vi tränade, och mest ville busa men det måste man ju få göra när man är valp :) Hon fattade snart vad jag ville och var fokuserad och jätte duktig. Hon gick bra i ringen, och stod fint. Duktig tjej! Nelly gick vidare från sin valpklass och fick ett HP :) Men förlorade sedan mot tiken från valpklass1. Hon fick bra kritik, bara en lite "dålig" komentar, men det beror på att hon är lite tjock. Men nu är hon på bantningskur så nästa utställning ska hon få glänsa! :)

Domarens kritik; Välburet huvud med harmoniskt uttryck. Välburna öron. Bra ögon. Bra hals, mycket bra front. Bra kroppsproportioner. Bra benstomme och vinklar. Rör sig mycket bra fram, kunde ha något mera kraft bak. Välskött päls. (och sen något jag inte kunde tyda)

Men vi fick fira Zelda idag, som fick sitt sista cert och blev svensk utställningschamion. GRATTIS!!! Det blev pizza efter utställnignen för att fira, och för att vi höll på att hungra ihjäl :)

När vi kom hem så la sig Nelly på en gång - trött lill tjej. Blev en kvälspromenad med Viggo och Bruno senare så hon fick springa av sig lite och busa, men när vi kom in la hon sig på en gång igen.

Här kommer lite bilder från dagen, var dock dålig på att ta kort, och vissa inte dom bästa. MÅSTE investera i en ny kamera NU!



Det var lite trångt i husses bil då vi åkte imorse och skulle möta upp Maria, men Nelly ser ganska nöjd ut ändå. Zelda var ju så söt som låg på dom roligaste platserna i Marias bil, de oskönaste ställena hon kunde hitta - me hon tyckte om dom. :)



Nelly står fint medan Domaren bedömmer :)




Guldus och Nelly hänger innan det är dags för ringen. Zaga snygg som vanligt. Och hur söta är inte Zelda och Zaga när dom står och vill ha godis av matte Maria. :)


Nelly med sin fina lila HP rosett :)


Hoppas på fint väder imorgon så vi kan vara ute hela dagen och göra roliga saker. Men nu är det sov gott - slut efter dagen både jag och Nelly.

Snabb uppdatering

2010-02-13 @ 23:24:44

Varit ganska dålig nu på att skriva, så det blir en snabb uppdatering.

Nelly blev hela 8 MÅNADER den 7 februari, oj vad tiden går fort. Känns som att det var igår vi hämtade hem henne. Svårt att tänka sig att hon var såååå liten. Vilken sötnos! Men det är hon ju nu också, bara lite större :)

 
 


Valpkursen är klar, tråkigt! Det var så roligt att gå - vi lärde oss mycket bra saker som man inte tänker på och fick mycket bra tips som vi kan träna vidare på, får se blir säkert någon mer kurs senare. Sen var alla Nellys kurskamrater så roliga också, dom kommer vi sakna. Kan verkligen rekomendera att gå kurser på hundhuset - Yvonne Fång är så så bra instruktör. Kolla även in hennes sida hundvis

Vi fick även ett fint diplom för att vi gått kursen. :)




Hittade lite bilder i kameran så får bli en uppdatering i bilder mest nu.


Nely myser för fullt i soffan. Ser riktigt skönt ut eller hur? Sen kan man ju gräva ner nosen också så det ser ut som att den är 10 gånger större än den är - men lika söt ändå ;)





Ute med favorit promenadkompisarna Bruno och Viggo :)


Nelly alltid lika glad att vara ute i snön och springa. Viggo och Bruno sitter fint för matte Evelina som har gotta man kanske kan få :). Nelly får alltid sitta och ge tass för att få godis av Evelina, ser så roligt ut för när Nelly ger tass så tar hon i - inte kan man vara mesig ju :P haha. Efter vår långa promenad blev det en liten biltur. Collies i baksätet och bruno i min famn för att spana på allt runomkring.

RSS 2.0