Valpkurs och annat

2009-12-15 @ 22:49:19

Igår var de valpkurs - Nellys sista innan jul, så nu har hon jullov, och matte får jullov imorn. Då ska vi passa på att träna mer, fick lite träningstips igår på kursen på olika sätt att träna in FOT (sitta fint vid min vänstra sida) Så det ska vi försöka träna mer på.

På valpkursen annars så tränade vi att gå i koppel, vad man ska göra när dom drar i kopplet och sådant. Fick några bra tips, fast Nelly är redan väldigt duktig på detta, men bättre kan hon bli. När det kommer roliga hundar så kan det dra lite mycket framåt.. :)

Vi fick även gå slalom mellan koner, lite rallylydnad. Tanken var att hundarna skulle gå slalom i slakt koppel. Vissa bättre ä andra men det var roligt att se - Nelly skötte sig bra. Innan kursen testade jag att få henne at gå i tunnlar, efter några gånger så gick det mycket bra - lite förtränin inför agility :)

Igår var vi även på promenad med Evelina och hennes grabbar Bruno och Viggo. Så roligt att se när Nellylä sig så mycket av Viggo, som också är långhårig collie. Viggo blev lite busig och tog Brunos koppel och gick runt med det - med Bruno fast i andra änden, drog och slet lite så stackars lila Bruno nästan flög iväg. Evelina gav kopplet till Nelly, som gjorde samma sak. Det var en mycket rolig syn - det är då man ska ha kamera med sig och filma.



Idag
var vi på på promenad med Evelina och grabbarna igen - denna gång längs vattnet, runt udden. Nelly är så lycklig när snön har kommit tillbaka och springer runt som en tok, med nosen begravd i snön och hoppar runt i snöhögar så hon ser ut som en liten snögubbe.

Bruno hade en liten röd overall på sig, han såg så söt och rolig ut på samma gång, men han var inte alltför nöjd- skämdes lite. Men annars fryser han så mycket och vill bara gå in.. Och Viggo gick sin egen promenad som vanligt, men kom och sa hej åt oss ibland. :) (Ferdinand är hans "riktiga namn" Helt i sin egen värld)

Stackars Nelly fick stanna emellanåt får att ta bort snön som fastnat mellan tassarna, hade inte hunnit trimma innan promenaden. Men nu har vi gjort det - men det växer ju så så fort. Blir kloklippning nu ikväll också, har ett gott ben som belöning till lill stumöpan.

Husse Peter var senare på promenad med Nelly och då fick hon busa med en liten vovve som heter O´boy. En rolig liten filur som är rolig lekkompis.


En bild på Nelly efter långpromenaden, även fast man är blöt måste man ju få ligga i soffan och vila, eller hur ;) jag satte ju i alla fall ut en handduk. :)



Nu en sen kvällspromenad - godnatt från oss

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0