Nationell utställning Piteå

2010-05-16 @ 16:18:18
Idag har vi varit på utställning i Piteå med Maria som ställde ut Nellys mamma Zoya. Zmila och Zenna var med som sällskap. Det var väldigt trevlig dag, fint väder, trevliga människor och hundar. Roligt när det var många collies som ställdes ut också och att det var så hög kvalitet på collie :) Hanna och Guldus var också där så väldigt trevligt hade vi. Guldus placerade sig 2 i sin klass med HP, bra killen!

Det gick bra för Nelly, 1 i sin klass med CK, sedan 4:e bästa tik så vi är nöjda. Hon skötte sig även bra i ringen, ville inte stå still allt för länge mellan godis bara, och lite sämre fart i slutet då hon var trött. Men hon var väldigt duktig! :) Och vi fick hem vår första ROSA fina CK rosett.  Zoya blev också klass 1 med CK, grattis!

Nellys kritik: Proportionerlig tik med bra benstomme, välformat feminint huvud, något tunn underkäke, bra bett, ögon och öron, utmärkt hals och skuldra, bra rygg och kors, mycket välkroppad, goda vinklar, hastrång, utmärkt steglängd, kraftig päls.

Så allt som allt så var det mycket bra kritik, bara att han tyckte underkäken var tunn och att hon var hastrång, men med två UTMÄRKT så är vi väldigt nöjda. :)



Zoya och Maria i ringen



Vi tog lite kort på Nelly och mamma Zoya tillsammans, Nelly till vänster och Zoya till höger. Synd bara att Nelly trampade bak så långt.



Så vackra hundar! Nelly till vänster och Zoya till höger på bilderna. Ser ni likheten?! Syns verkligen att Nelly är Zoyas barn.


En slutkörd Nelly har sovit sen vi kom hem, men nu ska vi ta en liten promenad i alla fall :)

Trevlig dag på stranden!

2010-05-15 @ 00:29:14

Det klarnade upp och blev super väder idag, riktigt sommar väder! Vi åkte ut mot svartöstan och gick från svartöbrinken längs vattnet så långt det gick och på vägen tillbaka stannad vi på en liten enslig strand, gjorde upp eld, grillade korv, badad fötterna (jag, inte badkrukan peter) och nelly bade upp till magen. Vi satt och mådde gott bara!



"Lek med mig, lek med mig!" sötnos :)



Elden



Nelly badar. Hon gick ner många gånger och svalkade sig.



Nelly tar det lugnt, hon såg så fridfull ut där hon låg :)



SÖTNOSEN, och så tassarna i kors - så söt min lill nellsan :)


Hoppas på lika fint väder imorgon!


Den gågna veckan

2010-05-15 @ 00:19:06
I veckan har jag tränat med Nelly, inkallning, bli liggande, följsamhet och position gå och sitt. Position sitt går sådär, har i veckan tränat med hjälp av handtarget men får inte till en bra position i sluten. Men med mer träning så ska det också bli bra. Vi tränade följsamhet och liggande på promenad, stannade och hade träningspass efter vägen. Båda två gick super bra, till och med trots alla störningar (ca 15 personer som sprang fram och tillbaka förbi oss, en som ropade i megafon åt dom titt som tätt och några hundar som gick förbi) Liggande tränade jag både genom att gå långt bort från henne, både framifrån och bakifrån, runt och stå still en bit bort under lite längre tid. Nelly klarade det galant! Även följsamhet med kontakt gick super trots alla störningarna, klickren kontakt hela tiden, körde som mest 10 meter mellan belöning. :)

Men med all träning så måste man ju få göra något skoj också, Nelly hittade som vanligt flera bra och mumsiga pinnar :)


Pinnmonstret



Nelly älskar pinnar! Hon skulle nog kunna ligga och tugga hur länge som helst om jag inte tog bort dom.



Så vacker, och se så fina öron :)



Jag och Peter tog en kvällspromenad i skogen i Gäddvik i det varma vädret en dag med Nelly. Roligt att gå på något annat ställe och Nelly var helt tokig i bilen när vi körde i skogen och ville ut och springa! :)



Nytt ställe = mycket nytt att lukta på och upptäcka, koncentrerad tjej!



Spring och bus - full fart framåt!



Nelly stod bara så fint på den här bilden, bra naturlig hållning :)


Officiell utställning Härnösand

2010-05-10 @ 13:31:36
Igår var det dags för helgens andra utställningsdag, i Härnösand. Nelly och syster Zenna ställdes, i juniorklassen. Nelly var super duktig, stod jätte fint, mycker bra rörlese i ringen och det gick bra med hantering. Jag är en stolt matte! Även Zenna skötte sig exemplariskt, dom är så snygga tjejer båda två!

Nelly blev dagens vinnare i syskonkampen
med 2:a placering i klassen med HP (Hederspris). Zenna blev 3:a i klassen. Det var en bra dag och skönt att vi inte gick vidare till BIS finalerna, då vi inte hade orkat vara kvar så länge, även fast det hade så klart varit roligt om Nelly också fått BIS som syrra Zenna i Timrå, men det kommer fler utstllningar :) Domaren denna dagen var grundlig och gick igenom hundarna ordentligt och gav kritik på det mesta. Nelly fick mycket bra kritik och det verkade jämt mellan alla hundarna i konkurrensen.

Nellys kritik: 11 month. Scissorbite, nice head, dark eye, good ear carriage, strong jaws, sufficient shoulder angulation, nice width in front, maximum spring of ribs, broad hindquarters, and well muscled as well, moves softly and easily around.

Så väldigt bra kritik, endast "sufficent shoulder angulations" som var lite sämre, men vi är nöjda och nu laddar vi för utställning i Piteå nu på söndag 16 maj.



Nelly står fint :)

Officiell utställning Timrå

2010-05-08 @ 20:46:59

Igår åkte vi ner mot Timrå och Härnösand, bor i en stuga mitt emellan ungefär. Resan gick bra och alla kom fram trötta. blev en tidig morgon idag då vi begav oss mot Timrå för utställningsdag nr1 :)

Nelly och Zenna ställdes i junior klass och Zmila i öppen. Zenna blev dagens vinnare i trion med sina impornerande 5 rosetter - CK & Bästa tik, BIR, Cert, BIS2 junior och BIS4. Nelly placerade sig 3:a i klassen och fick en lila rosett = HP.

GRATTIS GRATTIS syster Zenna - vilken super dag!

Både Nelly och Zenna var super duktiga idag, stod fint, gick fint i ringen och allting - super duktiga tjejer! Det domaren sa om Nelly var att hon inte är färdigutvecklad ännu, men hon fick bra kritik! :) Blir spännande vad den andra domaren säger imorgon i Härnösand :) Vi håller tummarna, det är ju Nellys tur att slå syrran nu :)

Nellys kritik: elegant with nice feminine head. Slightly ? (kan ej tyda) nose, strong topline whith good crop, tail at good lenght, well developed chest whith good ribbs. Good bone and angulations.


Här kommer lite bilder från resan ner och dagens utställning:


Ztorm vill rymma fram till oss, och Zmila tyckte det var en superb idé att ligga på hundburen då det blev lite trångt där bak.



Nelly ligger och myser på en stol i stugan igår kväll. Sedan sov hon med mig i sängen hela natten (vilket man inte får göra hemma så måste passa på) Fick även Zenna på besök i sängen ett tag inatt :) Mys!


Utställningen Timrå

Nelly tar det lite lugnt i tältet innan vi ska in i ringen.



Juniorklassen, tikar. Zenna och Nelly står så fint till vänster :) Och så runt i ringen.



Nelly som står jätte fint längst till vänster! Stod stilla och bra hela tiden :)



Maria och Zenna :)


Nelly Nelly tar det lugnt då hon gjort sitt i ringen för dagen, hur sööööt kan man vara?!



Maria och Zenna i BIS junior, med 2 placeringen. Och så står Zenna fint i BIS.



BIS4 placeringen. Notera Zennas tunga på bilden till höger - sötnos!



Som sagt var så vann Zenna "syskonkampen" idag, vilket man kan se på rosettsamlingen, Nellys till vänster och Zennas till höger. Men vi hoppas på tvärtom imorgon! :)


Nu har jag och Maria nyss ätit en god middag, grillat kött, sallad och bea, hundarna har fått mat och ligger utspridda i stugan, väldigt trötta! Laddar för Härnösand imorgon! Håll tummarna för oss!


Paket!

2010-05-05 @ 15:53:45
Idag kom paketet från Häromi!! Snabba var dom, tog bara 2 dagar! Äntligen har jag fått Mason Pearson borsten!! Och så lite annat smått och gott jag hittade då jag beställde.


Borsten, resevattenskål - alltid bra att ha med, spårpinnar, "armband" till klickern, och så lite tuggisar - köpte några till hittade dom efter lite letande under ett hörn på kartongen! haha


Nu ska jag och Nelly på promenad, hej!

Hundbus på östermalm och utställningsförberedelse i Kalix

2010-05-05 @ 15:50:08
Igår tog jag och Nelly en promenad till östermalm för att hälsa på Elina och Alfons, som även var hundvakt åt 4 månaders Ziggy, som jag nämt i ett tidigare inlägg. Solen sken och vi satt ute flera timmar och hade det mysigt. Nelly och Ziggy busade och hade roligt, fast Nelly tyckte han var lite jobbig och blev lite less på honom när han bet henne i benen hela tiden. Sedan gick vi hela vägen hem igen och Nelly var helt slut.



Ziggy och Nelly



Nelly och Ziggy busar



En film när Nelly och Ziggy busar, det är Ziggy som låter så roligt.



Vila kan man göra på olika sätt. Alfons ligger och myser på Elise jacka, och ligger så roligt. :)



Nelly och Ziggy har det lugnt och mysigt ett tag




Efter östermalm och lite snabb vila hemma så begav vi oss till Kalix och Brudholmens kennel för att bada, blåsa och klippa Nelly snygg inför helgens utställningar. Alltid trevligt att åka dit och hälsa på och Jari bjöd på kaffe och fika, mums! :)

Tack så mycket Maria för all hjälp, du är en ängel som alltid fixar Nelly så snygg!



Maria blåser en nybadad Nelly torr.



Frisering



Zack tar det lugnt på gården


Jari tog några fina kort med sin systemkamera på Nelly när hon var färdig, dom kanske dyker upp här snart också :)

Nu laddar vi för helgens utställningar och hoppas på det bästa, blir nog ingen storvinst, svårt för junior att nå ända fram, men några rosetter ska vi väl kamma hem! :D Jag och Nelly ska träna mer på att ställa upp, gått bra när vi tränat nu i veckan så hoppas att det sitter nog på utställningarna :)

Spår och annat

2010-05-03 @ 12:35:03

Igår la jag årets första spår för Nelly, la ett kort med två saker och ett till som bara var just längre med tre saker. Terängen var lte knepig, lite blött, pinnar och stockar ivägen men de första spåret gick rätt så bra, hon nappade på språret på en gång men gick förbi första saken för att fortsätta spåra. Kör ännu med "spontanspår" och ikoppel, för att se om hon tar spåret själv. Det andra spåret  gick inte lika bra, hon tappade det flera gånger och fick utanför, men kom alltid tillbaka till spåret och hittade alla sakerna. Kanske ska testa lägga ett spår idag också, i lättare underlag, hon hann ju bara med ca 5 korta spår i höstas, så vi behöver träna mer :)

Igår beställde jag även lite hundsaker från häromi, hoppas att dom kommer fort. ÄNTLIGEN ska jag få hem super borsten Mason Pearson :D även lite annat smått och gott kommer hem, som spårpinnar, resevattnskål, och lite tuggben.

Nu väntar vi på borsten och imorgon åker vi förmodligen till Kalix för att snygga till Nelly inför dubbelutställning i helgen i Timrå och Härnösand. Idag blir det ringträning och uppställning och förhoppningsvis hinner vi med ett spår också :)


RSS 2.0