Trött tjej!

2010-04-26 @ 23:02:50

Igår åkte vi till Jämtön, hälsade på mamma och hennes hundar medan Peter bytte däck på bilen. Nelly var ute i timmar, sprang och busade med mammas hundar och gick med mig i skogen och boll kastande! Det var full fart hela tiden. Innan vi åkte hem så åkte vi även till Hans och hälsade och Nelly fick gå i ladugården och titta på kossorna, men dom tyckte hon var väldigt konstiga och skällde åt dom och sprang ut. Provade en gång till och gav henne godis då hon kom närmare, då var dom inte lika farliga. Men sedan fick hon även gå och titta på kossorna som var ute i hage, många! Och då skällde hon ut dom och sprang runt. Men bra att hon får se nya saker och nästa gång är kossorna säkert inte lika läskiga :)

När vi efter flera timmar kom hem, fick Nelly sin efterlängtade middag och sedan gick jag och Nelly och hälsade på hos Evelina och grabbarna, Viggo och Bruno. Efter en trevlig stund hemma hos dom begav vi oss allihopa på en kvällspromenad och då vi lämnade av dom och gick hemmåt så var Nelly helt slut, hon gick sakta bakom mig och så fort vi kom in gick hon och la sig och sov konstant i flera timmar! En jobbig dag med mycket spring och nya intryck. Idag har Nelly fått vila ut och bara ta det lugnt, det behövde hon efter denna helgen! :)



Nelly ligger och vilar lite hos mamma i Jämtön.



Bruno och Nelly på udden


Jag och Nelly har varit ute i sinksundet ikväll och hälsat på kära Jonneli som kommit till Luleå nu under veckan! :) Hennes pappas stora hund Garp var väldigt jobbig idag och Nelly fick fräsa ordentligt åt honom, inte för att det hjälpte så slutade med att han fick sitta i skamvrån, stackarn. Men så går det när man är jobbig.

Nu är det sussa för oss tjejer!

Trevlig morgon

2010-04-25 @ 12:27:29

Söndagen har börjat bra med fint väder och två fina collies :) Jag gick på en timmes promenad med Nelly och Ztorm runt udden innan Maria skulle komma och hämta Ztorm. Vi hade en lugn promenad och dom fick springa lösa, men blev mycket koppel också då det var så mycket folk ute. Har fått kläm på det där att gå ed två hundar i koppel nu, gick mycket bra! Och dom var så duktiga!

Men nu har Ztorm åkt hem :( han hade gärna fått stanna, blev tomt när han åkte och Nelly sod och tittade mot dörren ett tag och verkade undra vart han tog vägen och väntade att han skulle komma tillbaka. Det har varit så roligt att ha honom är i helgen och vi hoppas att Maria behöver hundvakt snart igen :)



Nelly och Ztorm går nära varandra.



Skönt att få springa fritt :)



Snygg Ztorm.

Sista kvällen med Ztorm

2010-04-24 @ 21:59:51
Imorgon ska Ztorm åka hem, om Maria får flyga hem från Stockholm. Ztorm får gärna stanna här hos oss ett tag till, har ju hunnit vänja oss vid att ha honom här och det är ju så mysigt.

Vi är nyss inkommen från en lång promenad med hundarna. Blev längs vattnet och runt udden, men vi stannade och gjorde lite olika saker så tog mer än en och en halv timme att gå :) Ztorm och Nelly sprang och busade och jagade pinnar. Sen stannade vi vid Hälsans Hus på den "lilla fotbolls/basket/is planen och hade träning. Det är ju perfekt ställe att träna på när det är "sarg" runt om allt, att jag aldrig tänkt på det tidigare. Dit ska jag och Nelly och träna i veckan! :) När vi kom till udden så turades jag och Peter om att springa och gömma oss i skogen och så fick Nelly och Ztorm leta oss, väldig roligt, och duktiga är dom, full fart!

Nelly gjorde en så rolig sak idag också. Jag, Peter, Stefan och Nelly satt i soffan, Nelly på "sin" plats, men sen gick hon ner för att dricka vatten och då hoppade Ztorm upp och tog hennes plats - Nelly blev lite sur och hoppade upp i soffan och satte sig lite gran på honom. När han inte fattade att hon tyckte att han skulle flytta sig så satte hon sig rakt på honom! Det såg så roligt ut, Ztorm blev lite sur, men han flyttade sig i alla fall. Haha.

Nu ska vi grilla och äta vår sena middag (åt "lunch" vid halv 4 så vi är lite sega idag) och hundarna ska få varsitt ben om dom orkar äta, båda två ligger utslagna - Nelly i soffan och Ztorm på golvet.

Ha en bra kväll!

Skogspromenad och colliebus

2010-04-24 @ 11:52:10

Igår var vi ut i skogen på bergnäset med Nelly och Ztorm så dom fick springa av sig och busa. Var roligt och dom sprang efter pinnar - lika tokiga båda två, nosade runt och busade med varandra. Kameran var med så här kommer lite bilder.


Nelly och Ztorm



Fick dom att sitta still en stund för fotografering, Vilka snyggingar!



Nelly med sina pinnar.



Pinnkamp :)



Ztorm



Ztorm och Nelly, båda tycker om pinnar! Dom turades om att komma med pinnen. Oftast så sprang Ztorm och hämtade den då vi kastade, Nelly insåg att det var lönlöst, men sedan lämnade han den innan han kom fram till oss och då tog Nelly den och kom med den - samarbete! :)



Colliebus! Nelly fick ett tokryck och sprang omkring i full fart och puffade på Ztorm, han hängde på och dom busade för fullt tills dom båda var helt slut.



Nelly hittade en lite större pinne, och hon skulle absolut ha med den då vi gick tillbaka.


Efter lite vila hemma så kom Hanna och Guldus (Ztorms barn) och vi gick en kvällspromenad med hundarna. Det var roligt och gick bra, förutom att Ztorm var lite sur emellanåt och Guldus var lite jobbig med Nelly.

Två trötta hundar hade vi då vi kom hem och dom sov resten av kvällen.






Nelly och Ztorm myser i soffan imorse. :)

Ztorm på besök i helgen

2010-04-23 @ 17:23:52

Är hundvakt åt Ztorm hela helgen! Roligt! Och kul för Nelly med en kompis och jag tycker det är jätte roligt med en till collie här hemma :)

Maria (Brudholmens kennel) var och lämnade av Ztorm här för ett tag sedan. Nelly blev jätte glad när dom kom och pratade, log och skrattde!! som sin mamma, en skrattande hund! Sedan har dom båda legat i soffan med mig och Nelly blev lite sotis då Ztorm kom och myste i min famn så när han gick ner så kom och la sig i min famn och ville mysa, annars brukar hon inte komma och krypa upp så speciellt ofta, sötnosen! Ztorm har nu upptäck Nellys alla leksaker och sprider ut dom i lägenheten och vill att jag ska kasta, haha - tokkillen!



Nelly och Ztorm



Ska gå en snabb sväng med dom nu, vi ska till skogen snart så dom får springa och busa ordentligt!

Återkommer med uppdatering hur det går för sötnosarna! :)

Uttråkad hund

2010-04-23 @ 17:01:12

Både jag och Peter har varit sjuka sedan vi kom hem från Åre, plus att jag opererade bort en vidomstand i onsdags, så har tyvärr inte varit så roligt för Nelly, hon har varit lite understimulerad och inte fått lika långa och krävande promenader som hon brukar. Har försökt att aktivera henne på annat sätt, det har blvivit godisgömma och andra sådana aktiviteter.

Igår så satte jag korv i en liten burk, så Nelly fick kämpa för att få upp burken och få ut korven. Det var roligt, och vad glad hon blev då hon äntligen kom åt korven. Testade med en annan burk också, och gjorde det lite svårare.



Den första burken fick Nelly upp ganska så lätt, och gott med korv tyckte hon!



Den andra burken var lite svårare och hon fick kämpa på ett tag med den, testade olika saker för att få upp den, med tänderna, tassarna, putta på den, vända - allt möjligt och så tll slut - KORV! :)






Nelly som myser i sin bädd, och så ligger hon så sött med tassara i kors, en liten primadonna minsann! :)

100414

2010-04-14 @ 14:54:51

Idag har vi varit och lämnat Nelly hos min mamma i Jämtön, hon ska vara där till på söndag!! då vi ska åka till Åre och hundar inte fick bo i stugan. :(  Första gången vi lämnar bort henne, bara lämnat några timmar någon gång förut, men nu blir det ju flera dagar!! Tror det kommer vara jobbigast för mig och inte för Nelly :P

Min mamma har 4 hundar, pudlar i olika storlekar, så Nelly har ju flera lekkompisar där och kommer säkert få roligt, men matte saknar redan sin bejbis!!!


Härlig dag ute i solen

2010-04-11 @ 21:26:00

Idag har vi haft super väder här i Luleå så då passade vi på att vara ute i flera timmar, blev mys ute och promenad lite mer än 3 timmar! :D

Jag och Nelly begav oss för att möta upp Evelina och grabbarna (bruno och viggo) vid gymnasieskolan där det är perfekt att sitta och ta det lugnt i solen. Där träffade vi även en liten söt vovve, Alice som jag och Nelly träffat en gång tidigare. Det blev bus för Nelly, Bruno och Alice.

Efter lite fikastund och vila tog vi en långpromenad genom stan och runt sjön, det var mycket folk och hundar ute - roligt! Träffade lite kända ansikten och hade en mycket trevlig promenad.

Då vi så småningom kom hem var Nelly helt slut och gick och la sig och sov på en gång (efter att ha duschats, blir så hemskt skitig i detta slask).

Hade med mig kameran så här kommer lite bilder från dagen


Bruno sitter/ligger och myser i solen.



"Storöra" Alice, en 4 månaders Welsh Corgi. Väldigt charmig tjej! Och så söt med olikafärgade ögon.



Bus, bus och mer bus.



Nelly tar det lugnt och grabbarna har det mysigt tillsammans.



En mycket nöjd Nelly får korv! Och tass kan hon också, haha! Bruno och Viggo väntar otåligt på att också få KORV!



Nelly passade på att ligga i snön som finns kvar - svalkande och skönt!



Tyckte bara det var en så rolig bild på Bruno



Min sööööööt Nelly!



Så här roligt är det med en collie ute i slask väder!



Vi funderade på om vi skulle gå längs vattnet runt malmudden, vilket vi gjorde då det inte såg så blött ut, men vi fick ångra oss då vi kommit längre då det var djupa vattenpölar och lera över hela gångvägen och enda vägen var att gå i djusnön. Evelina satsade på kryp metoden! :D


Hoppas att snön smälter fort och att det torkar upp så man slipper det här slasket någongång!

Nu blir det kvällspromenad med Nelly gumman!

Trevlig dag i kalix

2010-04-10 @ 23:01:53

Idag begav vi oss till kalix för att hälsa på Maria och hundarna (Brudholmens kennel) Nelly blev som vanligt jätte glad av att träffa syster Zenna och resten av hundgänget. Hon "pratate" för fulla munar. (collieägare vet vad jag menar)

Det var en rolig dag som började med träning, fick bra tips av Maria och Nelly var duktig. Det var även mycket bra att träna med nya hundar som störing. Peter fick låna Ztorm för lite träning, men det blev nog mest att grabbarna busade :)

Blev i alla fall laddad för hårdare träning så vi kan börja en tävlingslydnadskurs så småningom, men där är vi inte ännu. Men Nelly har bra förutsättningar, nog mest jag som behöver träning, så det blir så effektivt som möjligt. Ska försöka lägga upp en träningsplan så jag har bättre koll på vad jag ska träna. 

Efter träningen försökte vi oss på en promenad på en snöig skogsväg/skoterspår, vilken gick sådär då vi mest sjönk igenom så vi gav så småningom upp och hämtade pizza och begav oss hem till Maria och tog det lite lugnt. Fick hem en genomborstad och väldigt trött hund. En trevlig dag som vanligt då vi besöker kennelfamiljen. :) Nästa gång kanske vi kan spåra lite också, längtar till barmark så vi kan börja/fortsätta där vi slutade i höstas, hann ju som bara testa på detta med spår, och det var ju så roligt!



Trött Nelly myser i soffan, och så en populär ställning - nerborrning av nosen.

Inofficiell utställning i Kalix

2010-04-01 @ 21:32:02


I lördags (27 mars) åkte vi till Kalix för utställning i ishallen, Nellys tredje utställning, bra med träning och alltid lika roligt att träffa hundmänniskor! "Kennelmamma" Maria hade med sig Nellys syster Zenna och mamma Zoya för att ställa ut, och så Hanna, Janne och Guldus.

Innan utställnigen så hann vi åka förbi Brudholmen och hälsa på alla vovvarna :) Heidi från Private Collies var där med sin valpkull, 7 veckor gammla!!! Så så så söta, ville så gärna bära ut en av dom små underverken till bilen och ta med hem!

Hela gänget begav vi oss till ishallen. Alltid roligt när man är några stycken, jobbigt bara när man måste gå mot varandra, man vill ju att alla ska vinna då :) Men denna dag var det Nelly som vann, först mot syster Zenna och sedan mot Guldus - Nelly fick ett HP och blev BIR (Bäst i Ras). Duktig tjej! I valp2 finalen förlorade vi dock, men snart ska vi bli BIS också :)

Guldus hade det dock inte så lätt, domaren tyckte lite bättre om Guldus egentligen men tyckte att han behövde mer träning, men det var ju inte så lätt för honom att gå i ringen med Nelly som löper. Nästa gång dom möts ska Nelly vara hel i form och inte löpa, så då blir det en rättvis match :)


Domarens kritik om Nelly; Söt tik, vackert huvud, korrekt bett, väl tillbakalagd skuldra, för åldern mycket bra bröstdjup, visas i något för mycket hull, mycket bra rörelser, väl presenterad.

Allt som allt så fick Nelly mycket brakritik, förutom att hon har lite hull kvar, men det går ju att fixa lätt, vilket vi gör, hon bantar fortfarande. Men allt annat var ju super, så roligt att hon fått så bra kritik alla gånger än så länge.


Lite bilder..


Heidis söta valpar, vill ha en till collie nu nu :) kika in på hennes sida för mer bilder: Private Collies



Jag tränar lite med Nelly, testa typ 5 olika godisar för att se vad som funkar bäst, korv var alldeles för "bra" då hon blir för uppspelt och bara vill ha mer och mer. Kom fram till att hennes hundmat funkade bäst.



Syskonkamp - Nelly vs. Zenna. Båda var jätte duktiga men domaren tyckte att Nelly var snäppet vassare den dagen i alla fall :)



Nelly vilar lite innan finalen, och Guldus VILL till Nelly, han är sugen! :)



Zoya är sugen på hamburgar, och ber snällt :) Och se så fint hon står till höger - detta är en super hund, så duktig! Känns bra att det är Nellys mamma.



Husse Peter var trött och sov en stund.



Maria och Zoya. Zoya gick till final, och klarade första galringen men sedan åkte hon ut också, trist!


Jag och Nelly i Valp2 Finalen.


Nu ska Nelly komma ner i form och så laddar vi för nästa utstälning, siktar på officiell dubbelutställing i början av maj i Timrå/Härnösand. Men vet någon utställning innan det så säg till! :)


RSS 2.0