091225

2009-12-25 @ 20:11:54


Vi har haft en mysig juldag än så länge. Varit ute och busat i snön och tagit det lugnt, och ätit ben (Nelly).
Vi tog med kameran på dagspromenaden idag och tog lite bilder.

Nelly älskar som sagt var snön, hon är helst i djupsnön och gräver runt och är alltid vit om nosen :)









Jag och Nelly klättrade upp för en stor snöhög...
Nelly fick kämpa lite för att ta sig ända upp till toppen och belönades med lite godis, och så satt vi och vilade lite innan vi rusade ner igen :)







Vi träffade grannhunden Lola på promenaden och dom fick busa - Lola har vuxit ikapp Nelly nu så dom är i stort sett lika stora. Dom var alldeles tokiga och sprang runt och brottades i snön - roligt!






Nu ska Jag och Peter kurera oss och bli friska - båda två är sjuka (han har smittat mig den rackarn)



VOFF säger Nelly från sin nya fina bädd


Igår - julafton

2009-12-25 @ 19:54:14

Igår var vi hos min pappa i Jämtön och firade jul
, det var trevligt. Nelly hade roligt med Ozzy och Nelly fick en mycket fin julklapp :)



Nelly och Ozzy fick varsitt STORT märgben att tugga på medan vi pysslade med julmaten, det var uppskattat.

Nelly testade ett godisspel - hon skulle snurra runt skivan och få fram godisarna som låg gömda där under. Hon fattade på en gång vad hon skulle göra men hade lite problem att få upp godisarna ur hålet - Ozzy som tränat på den klarade alla godisar hur fort som helst :)

Ozzy upptäckte att Nelly är en tjej och blev lite förtjust. Han var lite sugen.. haha.







Detta var det största paketet under kvällen - till mig, Peter och Nelly, fast mest till Nelly då. Det var från min pappa och hans fru Marina.



En fin hundbädd gömde sig under pappret - som Nelly duktigt hjälpte till att riva bort.
Nelly älskade den och la sig i bädden på en gång, och där låg hon i stort sett hela tiden tills vi åkte hem. Ozzy fick också testa den :)





jultider

2009-12-23 @ 22:06:11
Det har varit full fart hos oss de senaste dagarna, massa spring och bus i snön.

Idag fick Nelly ett paket i brevlådan - en julklapp från sin mamma zoya och kenneln :) Tack tack.
Hon fick öpnna det själv, och blev mycket glad för innehållet som var en leksak och ett godisben - vilket hon slukade på en gång ;) matvrak som hon är.

Nellys julklapp från Brudholmens kennel (+ ett gott ben som försvann på en gång)





I måndags var jag på IKEA och då var jag ju självklart även på djurmagasinet och köpte lite smått och gott till lill gumman. En dragkamp leksak, ett stort mumsigt märgben och lite mindre ben :) Jag har även köpt ett litet mjukdjur till henne - var så gulligt att jag inte kunde låta bli. (från lagerhouse är den konsitga lilla varelsen)






Jag och Peter har nyss varit ute med Nelly - sprungit i djupsnön som går upp till magen, klättrat på snöhögar och bara knasat runt - Nelly har hur roligt som helst. Det är ganska uppenbart att hon ÄLSKAR snön. Det roligaste måste nästan vara när hon tar sats och tokspringer mot en snödriva och slänger sig rakt in i den, med huvudet före. Det är en rolig syn.

Imorn är det julafton och då åker jag, Peter och Nelly till min pappa i Jämtön. Bra att Nelly har en buskompis där - Ozzy, så hon kommer ha fullt upp hela dagen/kvällen.

Nu har Nelly hoppat upp i soffan och tittar på mig - dags för lite mys i soffan och se en film tror jag.


GOD JUL till er alla!



091218

2009-12-18 @ 20:27:55

Handlat lite gott åt Nelly idag, stor påse med Frolic, korv och blodpudding - torkat 2 plåtar med blodpudding åt henne så nu har hon mycket gott.








Vi har klickertränat lite idag också - baklängeskedjning med sitt och tramp på musmatta. Det gick bra, Nelly fattade fort vad jag ville att hon skulle göra. Kanske snart ska prova lära in något roligt, som att stänga en låda :)

Just nu är det mys i soffan, lill stumpan ligger ihopkurad och myser för fullt här bredvid mig - trött efter promenad och träning :)


Tips för klickerintresserade: boken Klickerträning för din hund. Mycket bra, lätt och rolig bok om klickerträning med många bra övningar och lite roliga "cirkuskonster".

Klickern i-clic är även en bra klicker.

                                             

091217

2009-12-17 @ 23:59:05
Gårdagen bestod av promenader. Hann med två långa prommisar, en bara jag och Nelly och en med Evelina och grabbarna :)

Tog lite bilder på min och Nellys långprommis, det var ju så fint väder - men KALLT!












Idag har jag och Nelly varit borta hela dagen, började med en promenad till andra sidan stan (östermalm) för julbak. Vi gick rakt genom stan, på storgatan, så hon skulle få träna lite. Och hon var SÅ duktig - gick fot eller just bredvid i slakt koppel hela tiden, utan att jag behövde säga något ens. Hon stannade och nosade lite bara, men gick snällt vidare när jag började gå. Högsta betyg! Träningen har med andra ord fungerat, så nu är det bara fortsätta och få bra flyt på allt annat också. :)

Vi har varit på Östermalm hela dagen och eftermiddagen, Alfons var där också, och dom busade lite. Nelly hann även busa med Bella :) Och mycket gott fick hon under dagen - nöjd lill tjej.

Sedan har vi även varit och hälsat på bästaste Jonneli som kom till Luleå idag :D Fick se hennes pappas nya hus och Nelly träffade hans stora vovve Garp "Göllis" första gången, vilket gick mycket bra. Tror han blev lite förtjust i henne.

Och klippt klor har vi gjort - lite bråk men det gick bra till slut. Inte Nellys favoritsysselsättning precis - men hon fick en godbit när vi var klara. Nu ligger lillan och sover - helt slut efter dagens alla äventyr :)


Sov gott från oss

Valpkurs och annat

2009-12-15 @ 22:49:19

Igår var de valpkurs - Nellys sista innan jul, så nu har hon jullov, och matte får jullov imorn. Då ska vi passa på att träna mer, fick lite träningstips igår på kursen på olika sätt att träna in FOT (sitta fint vid min vänstra sida) Så det ska vi försöka träna mer på.

På valpkursen annars så tränade vi att gå i koppel, vad man ska göra när dom drar i kopplet och sådant. Fick några bra tips, fast Nelly är redan väldigt duktig på detta, men bättre kan hon bli. När det kommer roliga hundar så kan det dra lite mycket framåt.. :)

Vi fick även gå slalom mellan koner, lite rallylydnad. Tanken var att hundarna skulle gå slalom i slakt koppel. Vissa bättre ä andra men det var roligt att se - Nelly skötte sig bra. Innan kursen testade jag att få henne at gå i tunnlar, efter några gånger så gick det mycket bra - lite förtränin inför agility :)

Igår var vi även på promenad med Evelina och hennes grabbar Bruno och Viggo. Så roligt att se när Nellylä sig så mycket av Viggo, som också är långhårig collie. Viggo blev lite busig och tog Brunos koppel och gick runt med det - med Bruno fast i andra änden, drog och slet lite så stackars lila Bruno nästan flög iväg. Evelina gav kopplet till Nelly, som gjorde samma sak. Det var en mycket rolig syn - det är då man ska ha kamera med sig och filma.



Idag
var vi på på promenad med Evelina och grabbarna igen - denna gång längs vattnet, runt udden. Nelly är så lycklig när snön har kommit tillbaka och springer runt som en tok, med nosen begravd i snön och hoppar runt i snöhögar så hon ser ut som en liten snögubbe.

Bruno hade en liten röd overall på sig, han såg så söt och rolig ut på samma gång, men han var inte alltför nöjd- skämdes lite. Men annars fryser han så mycket och vill bara gå in.. Och Viggo gick sin egen promenad som vanligt, men kom och sa hej åt oss ibland. :) (Ferdinand är hans "riktiga namn" Helt i sin egen värld)

Stackars Nelly fick stanna emellanåt får att ta bort snön som fastnat mellan tassarna, hade inte hunnit trimma innan promenaden. Men nu har vi gjort det - men det växer ju så så fort. Blir kloklippning nu ikväll också, har ett gott ben som belöning till lill stumöpan.

Husse Peter var senare på promenad med Nelly och då fick hon busa med en liten vovve som heter O´boy. En rolig liten filur som är rolig lekkompis.


En bild på Nelly efter långpromenaden, även fast man är blöt måste man ju få ligga i soffan och vila, eller hur ;) jag satte ju i alla fall ut en handduk. :)



Nu en sen kvällspromenad - godnatt från oss

Fredagsmys

2009-12-11 @ 21:07:20
Fredagsmys är det som gäller för Nelly och matte och husse. Nelly har varit hemma med husse Peter hela dagen, gått långpromenad och busat. Sen har jag hunnit en prommis med mycket bus.

Nu har vi mys i soffan framför IDOL, med chips, gurka, morötter och dipp. Nelly har fått en egen hög med morotsbitar som hon ätit upp flitigt. Men det räckte tydligen inte för när husse och matte var på annat håll så smet hon ner med nosen i dippskålen och slickade i sig det som fanns kvar - Dippskurk. haha.

Nelly som inte rör maten som står på vardagsrumsbordet, hon vet att hon inte får det. Men nu tyckte hon väl att om matte äter morötter med dipp så får väl jag göra det med. Efter tillsägelse fick hon ligga på sin plats ett tag och skämmas för sit rackartyg, men nu lärde hon sig att dipp får man inte heller gå och sno. :)

Nu ska myset i soffan för oss tre fortsätta..

VOFF från Nelly.

Lugn och slö torsdag

2009-12-10 @ 23:24:08

Idag har varit lugnt, hade tänkt träna klicker idag med Nelly, men det får bli imorgon, ligger efter med träningen, har haft så mycket i skolan, men snart är det jullov för både mig och Nelly (Nelly har julledigt från sin valpkurs) :) Då ska vi träna bättre.

Men vi har klarat av lite basic saker med klickerträningen, hon går fot väldigt bra, både i koppel och lös på komando (frivilligt också) Till och med ibland då andra hundar går förbi, även fast hon tittar lite på dom, men det tar lite tid att träna in då hon är så social och vill vara med ALLA :) Och komando KOM fungerar bättre än innan klicker träningen, men det är inte hundra än, tror inte att det skulle fungera med henne lös och för nära andra hundar än - mer täning behövs helt enkelt.

Jag och Nelly tog en lite längre promenad imorse, efter frukost. Men ursh vilket trist väder, kan snön komma tillbaka igen, NU NU! Och det vet jag att Nelly tycker också, snön är mycket rolig tycker hon. När det hade kommit så där mycket snö sist så var det en stor snödriva utanför vårt hus, hon hoppade i den fram och tillbaka och sprang runt och grävde med nosen.

Och GRATTIS i efterskott Nelly och alla syskonen - 6 månader 7/12 - 09 ;)



Slank med mig kameran på prommisen idag och tog några kort också.

Nelly gick till och med ut på isen idag, hon har tidigare varit lite försiktig med isen, men nu gick hon ut och kollade in läget där med - och satt fint för matte en stund så jag fick ta ett fint kort på sötnosen :)

Pinnar och gräva i sanden ingick ju som vanligt i promenaden också :)




En leksak hade jag med mig också, så det blev lite dragkamp. Och Nelly är så duktig som kommer tillbaka med det man kastar åt henne, även fast vi inte har tränat på det speciellt. Men det är roligt - och ibland får hon en godis för besväret, då är hon nöjd det lilla matvraket.


5 månader

2009-12-10 @ 22:34:10

29/11 -09

Långpromenad i det fina vädret
längs vår "vanliga" runda längs vattnet runt udden. Nelly hittade en stor pinne och sprang runt som en tok, jagandes av matte :)








Förra helgen (3/12-6/12) var vi i Sundsvall och hälsade på Peters familj - som älskade Nelly. Nelly fick även träffa en liten blandis tjej, Sissi som först var lite sur, men sen ville busa, men även visa vem som var boss, ja ni ser ju hur Sissi visade Nelly att hon var boss.. Stackarn, men hon puttade bort henne :) Hon börjar bli tuffare nu lill gumman - roligt att se.

Får se när hon börjar säga åt Bruno mer - Bruno som brukar vakta mig ibland eftersom han vet att jag har godis och han är godistokig. :)



5 månader (NVH + bus)

2009-12-10 @ 22:13:28
Norrbottens Vackraste Hund 2009 gick av stapeln den 13 November. Det var Nellys första utställning och Jag var väldigt nervös, men det gick bra, hon gick jätte fint och stod fint, men "nickandet" måste vi träna bort, haha! (Nelly tittar mig i ögonen och sen på min hand, ögonen, handen o.s.v. för att hon vill få godis och tänker typ: Jag är ju duktig, står still, så  ge mig godis - sötnosen)

Nelly fick iallafall en rosett - BIR-valp i valp 1 och ett HP. Så stolt över min lilltjej. Hon slog ut en hane, Texas och fick bra kritik.
Nellys kritik: Vackert huvud och uttryck, bra bröst och överlinje, bra vinklar fram och bak, rör sig bra runt om.

Maria (brudholmens kennel) ställde ut Zaga, men Guldus vann över henne, och Zaga blev BIM.

Det var roligt att få träna utställning så vi blir bättre när hon ska gå officiella utställningar sen, och bli BIS så klart ;)

Det enda som var lite trist med utställningen var valp finalen, det var ca 70 hundar som blivit BIR i valpklass 1 och 2 som skulle visas samtidigt - vilket resulterade i att vi fick stå och trängas, hundarna stog så nära varandra att dom tog i varandra. Sen valde dommaren ut 10 st, och placerade 5 st. Men vi fick ju inte chans att visa upp hundarna, då han bara gick runt och tittade lite då alla stod still och trängdes. Men, men det var en mycket stilig valp som vann åtminstone :) Hoppas att det är bättre ordnat på nästa utställning.








Guldus med sin matte Hanna och husse Janne nere till vänster och snyggingen Zaga till höger.





Nelly och guldus hade en liten mysstund :)





Försökte ta ett kort på Nelly med rosetten då vi kom hem, men vi var båda såå trötta så blev inte det bästa.









Efter utställningen åkte vi med Maria och Guldus matte och husse ut i skogen i Gäddvik så hundarna fick springa av sig. Det var en helt slut Nelly som sov, sov, sov när vi kom hem - helt slut efter alla intryck under dagen.





Härlig bild på Maria och flocken med hundar runt om. Ztorm var lite ledsen då han inte fick busa pgs. sjukdom, så han stod och var snygg som vanligt. Zaga och guldus busade med Nelly och Zenna (nedre bilderna)


4 månader

2009-12-10 @ 21:01:10
Favoritplatsen i soffan, där är det mysigt att krypa upp. Tidigt på morgen kan man hitta en trött Nelly där.
Kramkalas med matte, efter ett tokrus i sandlådan :)








I mitten av oktober var vi en heldag i kalix med Maria (brudholmens kennel) och några av hennes hundar. Det var en rolig dag då vi fick lära oss spår, Nelly fick gå två st apropå-spår och det gick rätt bra. Vi har senare lagt några spår själv och hon har visat att hon har en "spår gen", från mamma Zoya kanske? :)

Vi gick också med Maria när hon gick ett 1000m spår med Ztorm, det var roligt att se, till våren ska vi fortsätta träna spår med Nelly och vem vet, det kanske blir att tävla spår senare, om hon är duktig på det.








I början av November så hade vi en liten collieträff i Luleå
Maria (Brudholmens kennel) och hennes hundar Ztorm, Zoya, Zaga och Nellys syster Zenna. Ztorms barn Guldus med matte och husse och Nellys andra syster Nova från Piteå med sin matte och husse. Totalt så var det 7 st collies som sprang omkring i skogen på Bergnäset. Det var jätte roligt.

Vi la ut spår till hundarna, Det var Novas första spår och hon var jätte duktig. Nelly fick ett spår med två saker som hon löste bra, jag hade dock gjort en alldeles för skarp sväng som hon fick kämpa lite med, men hn gav aldrig upp utan fortsatte spåra tills hon löste det - Mattes duktiga tjej!

Det var en rolig dag, även om det toksnöade mest hela tiden och alla var måtligt blöta - men det spelade ingen roll.







3 månader

2009-12-10 @ 20:17:16
Bus med Alfons, han kan busa ibland, när han har lust.







Pinnar är goda, och bada har Nelly gjort ändå upp till magen, men inte så mycket simma ännu. Får se hur det går nästa sommar, då hopas vi på stor bad :)







Nova var på besök en helg
, (Nova R.I.P) Det blev skogstur med kurragömma, spring och lek.













En heldag i Hertsöträsk med husse och matte, grillning och annat roligt. Lättgrillad kort stod på Nellys meny:)





Nelly fick leta korvbitar i skogen, nosen användes flitigt för att spåra upp godbitarna :)



12 veckor

2009-12-10 @ 19:28:28

Såå fina bilder som bästaste Jonneli har tagit på Nelly då vi var där och hälsade på i Kiruna. :)
Jag måste också köpa en system kamera, det blir så mycket bättre bilder. Får spara lite pengar till det.





Ormarna var roliga att slingra in sig i. Och hur söt kan man va?!











En liten spanare som smyger fram...


11 veckor

2009-12-10 @ 18:53:51
Nelly helt enkelt.







Skogen är roligt att vara i, här en tur till "heden" på Bergnäset där vi brukar vara titt som tätt. Nelly spårar, springer tokrus och mår gott.







Kompisarna Viggo (collie) och Bruno (dvärgpinsher). Deras ägare Evelina och jag går ofta på promenader med hundarna, ser roligt ut när vi kommer med vår lilla flock :)


10 veckor

2009-12-10 @ 18:35:55

Busstund på östermalm med Bella







Besök hos pappa i Jämtön, Nelly får träffa deras hund Ozzy (bedlington terrier) och stå modell i trädgården :)



9 veckor

2009-12-10 @ 17:54:46

Lite blandade bilder på Nelly vid 9 veckors ålder :)






En slapp dag nere vid vattnnet, Nelly försöker få igång Frida och Andreas hund Hjalmar. Och till slut blev det lite bus...






Husse Peter lär Nelly att spela frisbeegolf - meningen är att hon ska markera var fribeen är. En mycket duktig och lättlärd tjej :)






Vi träffade en jämnårig valp som bodde i vårt hus - Jessi, en mycket rolig lekkompis, dom busade tills dom inte orkade mer. Har tyvärr inte sett Jessi på länge nu :/






Syster Zenna på besök
- världens bästaste kompis, dom har såå roligt tillsammans dom två ;) Zenna bor kvar på brudholmens kennel i Kalix.




8 veckor

2009-12-10 @ 16:11:25

i Början av Augusti fick vi äntligen hämta hem vår Nelly, 8 veckor gammal och såå söt.

Nellys stamtavelnamn är Brudholmens Black Zuprema, hon är andra valpen av 6 st i Zoega kullen (3 tikar och 3 hanar)


bilder från brudholmens kennel





Bilden till vänster är Nelly med sin mamma, Zoya. Det var inte så lätt att få den lilla att sitta still :)

Dom andra bilderna är vår första dag på stranden, det var spännande, en nyfiken liten Nelly testade att bada lite, och hon åt mycket sand, och sprang runt som en tok - sanden är mycket rolig!


© Sanna Väppling



Vila, vila vila - en stor del av valpens första tid. Nelly hittade många bra ställen att vila på :)


© Sanna Väppling



Vi var ute mycket i det fina vädret.


© Sanna Väppling





Bus, bus och mycket mera bus. Vi träffade flera roliga lekkompisar.


© Sanna Väppling



Testar bloggandet

2009-12-10 @ 02:36:53
Det blir en blogg om mitt lilla hjärta Nelly - 6 månaders långhårig collievalp.
Hon blev 6 månader den 7 december.

Tänkte börja med att lägga in lite bilder och sånt från Nellys första tid, sen hon kom till oss fram till nu, men det får bli imorn..

Kanske jag blir klokare på den här bloggen då, och lyckas bättre med att få till designen :)

Sov gott

RSS 2.0