Nelly på roadtrip till Danmark

2010-06-17 @ 22:19:36
Nu har Nelly åkt... 10 dagar är hon borta!!! Nellys uppfödare Maria och Jari tog med min lill tjej till världsutställnigen i Danmark. Syster Zenna, mamma Zoya och Zmila är också med på resan. Ca 10 dagar blir dom borta, med lite stop på utställning i Jönköping några dagar innan dom fortsätter mot världsutställningen. Jätte roligt att dom ville ta med Nelly, men tråkigt att Nelly är borta, kommer sakna henne så mycket!! Hon är ju mattes tjej! Hade varit roligt att följa med, men jag jobbar så denna gång gick det inte.

Hoppas att det går super bra där nere för våra underbara trefärgade tjejer och att dom kommer hem med storvinster! Kanske uppdaterar här under deras resa då jag får rapporter hur det går. Nu ska jag försöka fundera vad jag ska göra när inte Nelly är här och har kvällsmys med matte...

Skogstur

2010-06-14 @ 16:12:52

Idag packade jag väskan med fika, tog Nelly och åkte med Elina, Lisa och hundarna Alfons och Ziggy till skogen.
Mycket trevligt trots att vädret inte var det bästa, men i skogen så blåste det i alla fall inte. Hundarna busade för fullt, speciellt Nelly och Ziggy som fortfarande är en valp, hans energi tar nästan aldrig slut! Till och med Alfons fick lite fnatt och busade :)

Emelie proemenarade förbi med sina hundar Tjorven (dvärgpincher) och Zeppelin (blandis border collie, lapphund, collie) så det blev ännu mer bus och bad för hundarna! Kameran var med sp bjuder på lite bilder.



Nelly och Ziggy busar. Notera hur vit och fin Ziggy är här och jämför med bilderna på honom i slutet. :)



Nelly hittade en mumsig pinne - som vanligt :)



Ziggy, Zeppelin och Nelly busar



Och badar.



Mera bus, och Alfons var med på ett hörn. Ziggy har här börjat bli mindre vit.



Elina och Alfons



Bilden var lite suddig, men tyckte den var så rolig då båda två är i luften - full fart!



Inte så vit hund längre!



Alfons, Ziggy och Nelly. Vi försökte få hundarna att sitta fint bredvid varandra, gick sådär, Alfons ville inte vara med och Ziggy ville leka med Nelly istället.



Och lite mer bus orkar man med.



Trötta och skitiga hundar! speciellt smutsig Ziggy :) Jämför med bilden i början. Haha.



Nu ligger Nelly hemma och vilar, imorgon tror jag att det blir lite utställningsträning!

 


SBK utställning Gällivare och Kalix

2010-06-13 @ 20:16:39
I fredags tog jag och Nelly bussen mot Kalix till Maria och kennelgänget. Nelly blev trimmad och utställningsfin och efter en natts sömn åkte vi mot Gällivare för utställning på lördagen. 25 Collie var anmälda, roligt! Maria och Jari ställde Nellys syster och mamma, Zenna och Zoya, som det gick mycket bra för!

Nelly fick 1 kvalitet, 2 junkl med HP, vilket var bra men vi behöver träna mer och jag behöver slapna av mer så att Nelly kommer fram bättre i ringen :) Men vi lär oss mer och mer för varje gång. Och inga mer lila rosetter tack! Vi vill fortsätta på samma spår som förra utställningen med rosa CK-rosetter! :)

Zenna fick 1 i kvalitet och blev juniorklassvinnare med CK, sedan 1 Bästa tik, CERT, BIR och BIS1, vilken tjej! Zoya 1 kvalitet, 1 bruksklass med Ck, 2 bästa tik och BIS1 bruks :) Så duktigas tjejer, GRATTIS!!!
Och Grattis Guldus med 1 kvalitet, 1 junkl med sitt första CK och 2 bästa hane, duktig kille!


Nellys kritik: 1 years. Slightly shy in temperament. Good coat in lenght and texture, typical head, good ears, topline slightly raising, good brisket and belly, good in front, sufficient rear-angulation, moving free and good.

Nelly fick bra kritik, men nu ska vi träna mycket och så ska jag försöka att inte stressa upp mig i ringen, så hemmaträningen sitter i ringen också :) Hon är ju så duktig, mest jag som behöver träna mig, haha.


Zenna och Nelly



Nelly uppställd framför domaren. Hon står ganska fint i alla fall men utanför ringen stod hon ju däremot super fint.



Brudholmens vinnartjejer - Zenna och Zoya, GRATTIS!


Efter utställningen åkte vi tillbaka till Kalix och spenderade kvällen i Marias stuga. Mycket trevlig helg med underbart sällskap. Nu är jag och Nelly hemma i Luleå igen och hon är trött trött trött! Vi laddar för picknic imorgon med hundkompisar.


Nelly 1 år!!!

2010-06-07 @ 20:30:36
GRATTIS Zoega kullen och min Nelly som fyller 1 år idag!!

Tänk att tiden gått så fort, hon var ju nyss en liten söt lurvig björn som vi hämtade hem. Det har varit en underbar tid med världens bästa collie!

Idag har vi tagit det ganska lugnt, bara varit ute och promenerat, busat och haft roligt. Jag och Peter har varit ute tillsammans med Nelly, lekt kurragömma, haft dragkamp och bara haft roligt med lill tjejen! Som det ska vara på ens födelsedag :) Och självklart så måste ju Nelly få en födelsedagstårta, så gick till affären och köpte massa goda saker vilket var uppsakattat!



En "tårta" till födelsedagsbarnet, bestående av bröd, mjukost, leverpastej, ost och korv! Kan det bli mycket bättre? :)



Nelly tittar på mig och väntar på VARSÅGOD, det var jobbigt att behöva vänta innan...


... hon ÄTNLIGEN fick hugga in på den stora godbiten!



Och det tog inte länge tills den var borta :)


Imorn blir det lite träning, vi laddar för utställning i Gällivare på lördag!

RSS 2.0