Inofficiell utställning i Kalix

2010-04-01 @ 21:32:02


I lördags (27 mars) åkte vi till Kalix för utställning i ishallen, Nellys tredje utställning, bra med träning och alltid lika roligt att träffa hundmänniskor! "Kennelmamma" Maria hade med sig Nellys syster Zenna och mamma Zoya för att ställa ut, och så Hanna, Janne och Guldus.

Innan utställnigen så hann vi åka förbi Brudholmen och hälsa på alla vovvarna :) Heidi från Private Collies var där med sin valpkull, 7 veckor gammla!!! Så så så söta, ville så gärna bära ut en av dom små underverken till bilen och ta med hem!

Hela gänget begav vi oss till ishallen. Alltid roligt när man är några stycken, jobbigt bara när man måste gå mot varandra, man vill ju att alla ska vinna då :) Men denna dag var det Nelly som vann, först mot syster Zenna och sedan mot Guldus - Nelly fick ett HP och blev BIR (Bäst i Ras). Duktig tjej! I valp2 finalen förlorade vi dock, men snart ska vi bli BIS också :)

Guldus hade det dock inte så lätt, domaren tyckte lite bättre om Guldus egentligen men tyckte att han behövde mer träning, men det var ju inte så lätt för honom att gå i ringen med Nelly som löper. Nästa gång dom möts ska Nelly vara hel i form och inte löpa, så då blir det en rättvis match :)


Domarens kritik om Nelly; Söt tik, vackert huvud, korrekt bett, väl tillbakalagd skuldra, för åldern mycket bra bröstdjup, visas i något för mycket hull, mycket bra rörelser, väl presenterad.

Allt som allt så fick Nelly mycket brakritik, förutom att hon har lite hull kvar, men det går ju att fixa lätt, vilket vi gör, hon bantar fortfarande. Men allt annat var ju super, så roligt att hon fått så bra kritik alla gånger än så länge.


Lite bilder..


Heidis söta valpar, vill ha en till collie nu nu :) kika in på hennes sida för mer bilder: Private Collies



Jag tränar lite med Nelly, testa typ 5 olika godisar för att se vad som funkar bäst, korv var alldeles för "bra" då hon blir för uppspelt och bara vill ha mer och mer. Kom fram till att hennes hundmat funkade bäst.



Syskonkamp - Nelly vs. Zenna. Båda var jätte duktiga men domaren tyckte att Nelly var snäppet vassare den dagen i alla fall :)



Nelly vilar lite innan finalen, och Guldus VILL till Nelly, han är sugen! :)



Zoya är sugen på hamburgar, och ber snällt :) Och se så fint hon står till höger - detta är en super hund, så duktig! Känns bra att det är Nellys mamma.



Husse Peter var trött och sov en stund.



Maria och Zoya. Zoya gick till final, och klarade första galringen men sedan åkte hon ut också, trist!


Jag och Nelly i Valp2 Finalen.


Nu ska Nelly komma ner i form och så laddar vi för nästa utstälning, siktar på officiell dubbelutställing i början av maj i Timrå/Härnösand. Men vet någon utställning innan det så säg till! :)


Kommentarer
Postat av: Linda

Oh WOW! Nelly looks so good!!

2010-04-12 @ 16:14:20
URL: http://colliet.com/leaftribe/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0