100717 Nationell utställning Sjulnäs, Piteå

2010-08-03 @ 13:19:35
Lördag den 17 juli var de dags för utställnng i Sjulnäs. Jag och Maria åkte med Nelly, Zoya och Zenna som följde med som sällskap. Syster Nova skulle också ställas ut. Vi hade jätte fint väder och trevligt sällskap, träffade Elin med sin colliehane Charlie (som bor i Uppsala). Och så varju Novas matte och husse där och tittade på då Maria ställde Nova. Mycket trevligt.

Resultatet blev Nellys sämsta hitills, det var inte vad den domaren ville ha helt enkelt. Men hon fick 1 kvalitet och blev 4 i klassen. Så vi åkte ju inte ut med en 2a som många av hanhundarna. Nova fick 1, 3.

Nellys kritik: Feminim tik med bra proportioner och helhet, ganska bra huvud men underkäken är klen, bra öron och ögon, tillräcklig hals. Bra överlinje, passande överlinje, passande benstomme, välvinklad, mycket bra kors och svans. Bra bröstkorg men visas i något högt hull. Rör sig väl från sidan, något trång bak. Välskött päls av bra struktur, mångd och färg. 

Det var lite roligt med sista kommentaren om pälsen då Nelly fällt det mesta av sin päls och hullet är inte mycket att säga om, det är så lite. :)

Vi tar med oss det positiva från kritiken till nästa gång, men nu blir det nog ett tag till nästa utställning. Nelly har ju tappat halva sin päls så är väldigt tunnhårig just nu, och det tar ett tag innan hon får tillbaka den så det blir nog tyvärr ingen colliespecial för oss i augusti, men vi får åka dit och hejja på dom andra! :)

Efter vi var klara i ringen åkte jag och Maria och tittade på agility tävlingen som höll till bara en bit ifrån, väldigt roligt! Blev jätte taggad att börja träna, det såg så himla roligt ut. Hoppas bara att Nelly ska tycka om det också. :)

Kommentarer
Postat av: Natalie - It's all about attitude

Vilken härlig blogg du har! :)

Och den var intressant att läsa!



ta hand om dig. kram!

2010-08-05 @ 01:14:25
URL: http://nataliedahlberg.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0